06 13660626          info@hemianopsiestichting.nl        

Onderzoek UMCG Groningen

=============     OPROEP: Deelnemers gezocht  =============

 

Aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de gesteldheid van het visuele verwerkingssysteem (van oog tot brein) bij mensen met hemianopsie. Hiervoor zijn we op zoek naar proefpersonen.

 

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit 3 onderdelen. Het 1e onderdeel betreft het invullen van een aantal vragenlijsten. Dit kunt u thuis doen en helpt ons bepalen of u geschikt bent voor verdere deelname aan het onderzoek. Het 2e onderdeel betreft een onderzoek naar uw ogen en zal ongeveer 45 minuten duren. Het 3e onderdeel is een MRI scan waarbij we uw brein in kaart brengen en zal ongeveer 60 minuten duren. Voor deel 2 en 3 van het onderzoek is een bezoekje aan het UMC Groningen vereist. Er zal een pauze tussen de twee onderdelen zitten, tijdens welke er voor een versnapering/snack wordt gezorgd.

 

Wanneer kunt u mee doen?

U kunt in principe meedoen met het onderzoek wanneer wanneer u een chronische halfzijdige blindheid, ten gevolge van hersenbeschadiging heeft, en ouder bent dan 18 jaar. Of u voldoet aan de overige in- en exclusie criteria zal blijken uit de ingevulde vragenlijsten. Heeft u geen hemianopsie maar wilt u toch bijdragen aan het onderzoek, dan kunt u mogelijk deelnemen als gezonde controle proefpersoon.

 

Vergoeding?

Als dank voor uw deelname zult u een VVV bon ter waarde van 25 euro ontvangen. Tevens worden de reiskosten vergoed.

 

Geinteresseerd?

Bent u mogelijk geïnteresseerd in deelname? Vraag dan vrijblijvend een uitgebreid informatiepakket aan door contact op te nemen met onderzoeker Hinke N. Halbertsma. Ook voor overige vragen kunt u contact opnemen via het onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

@: h.n.halbertsma@umcg.nl             of        tel: 050 361 6600