Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Welkom bij Hemianopsie Stichting

 

Neem contact op

Hemianopsiestichting

Welkom op de website van de HemianopsieStichting. Ons doel is om het visuele functioneren van personen met gezichtsveld defecten als gevolg van hersenbeschadiging zoveel mogelijk te verbeteren. Dit doen wij door middel van visuele computertrainingen. Meer weten over ons?
 

Klik hier

Restitutie training

Op deze website vindt u meer informatie over onze stichting. Ook kunt u zich aanmelden voor een training of voor een intakegesprek om na te gaan wat de training voor uw specifieke situatie kan betekenen. Meer informatie over hemianopsie en de trainingen?
 

Meer informatie

 

Wat is Hemianopsie?

De meeste mensen bij wie door een beroerte een gezichtsveld defect is veroorzaakt, zullen te horen krijgen dat ze met die gezichtsveld defecten moeten leren leven omdat er niets aan te doen is. Dat is begrijpelijk als men bedenkt dat het gaat over een hersenfunctie, die door hersenbeschadiging (gedeeltelijk) verloren is gegaan. Echter, sinds enige jaren wordt onderkend dat de hersenen over enige mate van plasticiteit, ofwel aanpassingsvermogen beschikken. Dat betekent dat functiestoornissen na een beroerte heel vaak niet volledig onveranderlijk zijn,
maar dat vaak nog enige verbetering bereikt kan worden.

Lees verder

Trainingsmethode

De HemianopsieStichting biedt de mogelijkheid om de bovengenoemde restitutie training te volgen. De restitutie-methode houdt in dat er wordt geoefend in het detecteren van visuele eenheden (zgn. ‘stimuli’) die worden aangeboden in het gezichtsveld defect.

Meer weten?

Klik hier   Aanmelden training

 
 

Restitutietraining

Sinds de HemianopsieStichting is gestart (eind 2013) is bij meer dan 185 personen een intake-gesprek en een gezichtveldmeting uitgevoerd en hebben meer dan 90 personen een training gevolgd waardoor ze nu beter kunnen zien!

Persoonlijke ervaringen met de Restitutietraining kunt u nalezen op onze Facebookpagina (geen account nodig)!

Onderzoek UMCG Groningen

Aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de gesteldheid van het visuele verwerkingssysteem (van oog tot brein) bij mensen met hemianopsie. Hiervoor zijn we op zoek naar proefpersonen. LET OP: dit onderzoek betreft dus niet de effecten van restitutietraining op hemianopsie, maar een studie over hemianopsie zelf.

lees verder...

 
 

Cursus Restitutietraining bij Hemianopsie

De HemianopsieStichting verzorgt een cursus over hemianopsie, de gevolgen van hemianopsie in het dagelijks leven en de individuele toepassing van restitutietraining bij hemianopsie patiënten. De cursus is bedoeld voor behandelaars, maar ook voor overige geïnteresseerden.

Lees verder

Doneren?

Om onze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is geld nodig. Gelukkig worden wij gesteund door verschillende donateurs. Draagt u onze stichting ook een warm hart toe?
Doneer nu!

Ons doel is om het visuele functioneren van personen met gezichtsveld defecten als gevolg van hersenbeschadiging zoveel mogelijk te verbeteren.

Hemianopsie Stichting
Copyright © 2023 Hemianopsie Stichting
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren