Cursus Restitutietraining bij Hemianopsie

De HemianopsieStichting verzorgt een cursus over hemianopsie, de gevolgen van hemianopsie in het dagelijks leven en de individuele toepassing van restitutietraining bij hemianopsie patiënten. De cursus is bedoeld voor behandelaars, maar ook voor overige geïnteresseerden.

De cursus beslaat 5 dagdelen van ieder 3 uur (incl. pauze) en vindt plaats op het bezoekadres van de stichting in Amersfoort. De dagen waarop de cursus wordt gegeven vindt in overleg plaats.

De kosten voor de cursus bedragen € 2500,00 (de stichting is aangemerkt als ANBI en heeft daarom geen BTW plicht).

Topics uit de cursus:

• het menselijk visueel systeem
  • hersenletsel
      - visuele stoornissen
      - varianten hemianopsie (visuele velddefecten)
      - gevolgen van hemianopsie
  • behandelingen hemianopsie
      -compensatie
      -restitutie
  • onderzoeksresultaten restitutietraining
      - psychofysica
      - ADL (activiteiten in het dagelijks leven)
      - MRI onderzoeksresultaten
  • restitutietraining op maat van het individuele geval
      - indicatie voor training
      - instellen training op iBox
      - instellen training op visionTrainer

Ons doel is om het visuele functioneren van personen met gezichtsveld defecten als gevolg van hersenbeschadiging zoveel mogelijk te verbeteren.

Hemianopsie Stichting